5 knjiga koje su me odusevile

Drage moje, nadam se da uzivate u ovim poslednjim letnjim danima, svi se spremamo za skolicu, postovi se naporno pisu, vidim da ste svi uzbudjeni zbog polaska. I ja sam uzbudjena, jer imam samo jos jednu godinu u srednjoj skoli. Ovo su moje 5 knjige koje sam izabrala da podelim sa vama, koje su mene licno odusevile. Redosled je nebitan.




1. Devedesete u kraju napisala je Jovana Ristic. 
Ukratko o knjizi: "Vreme losih vesti, izolacije i nemastine u Srbiji. Milica, mlada devojka, sazreva uz najbolju drugaricu upoznajuci fenomene koje su devedesete donele-po prvi put ide na splavove, cezne za skupim patikama, slusa nove hitove, sanja da postane manekenka, druzi se s dizelasima iz "starije ekipe", zaljubljuje se u sumnjivog momka iz kraja... Po prvi put iz perpektive jedne devojke, i kroz njenu sudbinu, prikazana je poslednja decenija dvadesetog veka na ulicama prestonice." 


2.Ostani kraj mene napisao je Gijom Muso.
Ukratko o knjizi:"Svi smo se makar jedanput zapitali:Kada bismo mogli da se vratimo kroz vreme, da li bismo nesto promenili u nasem zivotu? Kada bismo mogli, da li bismo izbrisali nesto zbog cega smo patili, zbog cega smo se kajali? 
Eliot sa sobom ima uspecnu karijeru hirurga. On je sezdesetogodisnjak koji zivi u San Francisku, a ciji zivot uveseljava samo kcerka, Endzi. Eliotova najveca ljubav, Ajlina, umrla je pre trideset godina. Jednog dana spletom neobicnih okolnosti,dobice priliku da upozna sebe kao mladica, tri decenije ranije. U to vreme,Eliot je bio mladi lekar, ambiciozan i posvecen svom poslu. U zamahu sedamdesetih godina dvadesetog veka u San Francisku, upoznace Ajlinu, a dok se odvija neobican susret dvojice Eliota,pred citaocem se razvija nezna i snazna ljubavna prica."

3.Preljubu napisao je Paulo Koeljo.
Ukratko o knjizi:"Zacudjujuca prica o tome kako izgleda imati sve a biti nesrecan. Linda uvek zeli vise.. Posle susreta sa politicarem koji je nekada bio njen decko, jos pre nego sto se udala i postala postovana zena, posvecena majka i uspesna novinarka, ona se upusta u strastvenu, opasnu i zaraznu vezu, ali sa dalekoseznim posledicama. Provokativna i itrigantna, Preljuba je roman o otkrivanju stasti u zivotu, o vecitom pitanju nije li upravo "ova ljubav" ona prava.. " 


4. Razum i osecajnost napisala je Dzejn Ostin.
Ukratko o knjizi:"Marijen Dasvud je ponosi bogatstvom emotivnog sveta i snagom svojih osecanja, duboko preziruci materijalne interese i logiku prakticnog zivota. Ona zamera svojoj sestri Elinor sto je suvise udrzana, prakticna i razumna. Ali vec prva licna drama, obrt zivotne igre u kojoj se svako kali i stice svoje pravo lice, prenuce Marijen iz njene zablude i njenu slozenu licnost upotpuniti hrabroscu, iskustvom i razboritoscu."


5.Nista nije vecno napisala je Sidni Seldon.
Ukratko o knjizi:"Buran svet velike bolnice u San Francisku. Tri zene, tri mlade doktorke. Njihove ljubavi, snovi, neocekivane sudbine-uhvacene u kovtlacu zestokih desavanja. 
Dr Pejdz Tejlor, ona se kuce da je u pitanju eutanazija, ali kada nasledi milion dolara od pacijenta, okruzni tuzilac ce to nazvati ubistvom.
Dr Ket Hanter, zaklela se da vise nijednom muskarcu nece dozvoliti da joj se previse priblizi-sve dok ne prihvati izazov jedne opasne opklade.
Dr Hani Taft, znala je da ce joj biti potrebno nesto vise od pameti koju joj je Bog podario da bi uspela u medicini.
Od dramaticnih odluka u salama za operacije i napetih varnica koje sevaju na sudjenju za ubistvo, do razotkivenih ambicija i strahova iscelitelja i ubica, ljubavnika i izdajnika, prica se zahuhtava prema nepredvidivom vrhuncu. Seldon jos jednom dokazuje da ni najbujnija masta citalaca ne moze da nadmasi ovog majstora neizvesnosti."


Pisite u komentarima da li ste procitali neku od ovih knjiga.
Ljubim vass



Постави коментар

25 Коментари

  1. Super post! Čitala sam Sindija Šeldona, Paula Koelja i Gijom Musoa i fantastične su knjige!

    http://milicasdiary389.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  2. Post je divan, najviše mi se sviđa prva knjiga, ''Devedesete u kraju'', nadam se da ću je uspjeti pronaći i pročitati, prema opisu se čini prezanimljiva :) <3.

    ОдговориИзбриши
  3. Gijom je odličan i pročitala sam tu njegovu knjigu. Trenutno čitam od Paula. Ovo leto mi se čini da čitam samo njegove knjige. :D Imam knjigu i od Džejn Ostin i sigurno ću je pročitati kada završim sa ovima.
    Inače, mislim da bi ovaj post bio bolji da si nam rekla svoje mišljenje i utiske o ovim knjigama. Baš sam se obradovala što ću pročitati još nečije mišljenje o knjizi Paula, kad ono ništa. :/ #BlogerskiSavet

    jasminadi.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam samo Preljubu procitala od Paula, cula sam da je "Jedanaest minuta" dobra od njega.
      Inace, hvala za kritiku, zao mi je sto sam te razocarala, trebala sam da napisem svoje misljenje.. :/

      Избриши
  4. Nisam nijednu pročitala, ali mi je sestra prepričala od Sidni, moraću da pozajmim knjigu da je pročitam :)

    allforgirls14.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  5. Super post :)♥

    http://sarahmakeupp.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман28/8/15 13:24

    Hvala na savetima za knjige... Obozavam da citam i jako mi pomogne svaki ovakav post... Procitala sam:,,Devedesete u kraju" i jako mi se dopala tako da sigurno imamo slican ukus tako da moram procitati i ostale <3

    http://tinejdzerkeizivot.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  7. hey! nice books...i love reading!!!
    kisses from ukraine:-***
    follow4follow?
    maliovanka.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  8. Odličan post.

    FOllow http://ivafdiary.blogspot.com/#_=_

    ОдговориИзбриши
  9. Knjige su odlicne,obozavam da citam Sidnija <3

    outfit post na mom blogu:

    tijanaqueenoffashion.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  10. Odlican izbor knjiga :)) Ja cim uhvatim malo vise slobodnog vremena procitat cu Preljubu :)
    Ne znam da li si citala nesto od Dan Browna, meni je on definitivno najbolji pisac ikad :D

    http://asja91.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Javi utiske kada procitas :)
      Nisam citala, ali cula sam za njega :D

      Избриши
  11. Great blog post , as usual my Dear ! :) I am following You now :)

    PS: Please help me with collaboration and clickHere <3

    ОдговориИзбриши
  12. Prelepe fotografijea a i izbor moram priznati :-)
    Cula sam za reljubi i volela bih da procitam

    jananikolic.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши

Hvala na komentaru! <3
Thank you for your comment! <3